20 June 2009

Kursus Kerja Cemerlang

17-18 Jun 2009 - aku telah menghadiri satu kursus di PDN yg di anjurkan oleh Syarikat Dayafasih ( salah sebuah syarikat yg mengendalikan kursus2 kerajaan).Tujuannyer agar para staff dpt meningkatkan prestasi kerja dgn lebih cemerlang, gemilang & terbilang.Yg seronoknyer kursus nie ialah penceramahnya yg pandai mengawal keadaan kursus agar tiada sesiapa yg berpeluang tidur ketika beliau bercakap.Dari pagi sampai ke petang kami asyik gelak,gelak & gelak..Wooooooooowwwwwwww,so kursus 2 hari tu terasa sangat pendek bagiku.Pelbagai aktiviti diadakan spt pembahagian group,lukis muka cartun,nyanyian puji boss,cari2 tandatangan disamping diselitkan motivasi terhadap kerja,boss & diri sendiri.Lepas nie kalau x gemilang lagi tak taulah kan !

Fail yg diterima di hari pertama kursus

Sebilangan staff yg telah hadir....ramai lagi yg x sampai........
Salah seorang kawanku.......Diana

Ha nielah penceramah kursus tue...Pn.Mazdurah berasal dari N.9,kami panggil dia K.Maz jer lebih mesralah katakan......Best ooooo dia nie,sporting giler................

Hasil kerja kump.kami Kump.Wow....

Lagu yg diciptakan oleh kump.Wow bertajuk Khejo Best.Kami guna irama dikir barat.....ha kalu korang pandai nyanyi ler....

Sebelum balik bergambar kenang2an ngan K.Maz,bkn slalu jmpa yer tak ? nie hari kedua selepas program habisssss, I Love You K.Maz..................................

video

14 June 2009

JOGATHON RUN/WALK FOR FUN @ PDN.........

13 Jun 09,Sabtu,8.00am Pusat Darah Negara telah menganjurkan satu program Run/Walk For Fun sempena Blood DOnor Day 09. Ia bertujuan beramah mesra bersama penderma darah & menjalani hidup sihat di kalangan penderma & staff PDN.Larian/perjalanan menarik ini bermula dr PDN seterusnyer mengelilingi Tasik Titiwangsa & setiap peserta di wajibkan memegang sebiji belon.Sebelum acara larian bermula kami dihidangkan dgn senaman pagi,poco-poco & chicken dance.Klu nak tau I ler salah sorang instructer kat dpn pagi tue............best giler beb ! Macam2 acara di adakan & hampir semua acara aku masuk,peduli aper kan janji kita HAPPY !
Sebelum acara bermula aku smpt gak klik2 dpn replika darah nie...disbbkan gambar nie terang sgt so aku edit2 ler skit2 & hasilnyer mcm nie ler....maklumlah pakai h/set jer.....sapa paling cun aku ker darah tue ?
Haaaa nie ler sebahagian peserta jogathon tue,ramai kan ? masa nie selepas poco-poco & menunggu masa utk di lepaskan......
Aku pun smpt gak klik2 sblm larian.....ambik mood lah katakan......sblh kiri sem,tgh wanie & aku ler....kami dah siap pegang belon dah tue....Klik ckit ........smpt gak tue walau tgh lari ( jln sbnrnyer...).berjalan sambil menikmati keindahan T.T/wangsa...

Ha nie ler kuda2 tgh sarapan pagi,diaorg ajak aku gak tp x perlah,tgh lari nnti muntah plk sapa susah !


NIe ler makanan yg disediakan utk kami....Lepas lari makan plk....mcm mana nak kurus yek !Tp aku x mkn pun,minum jer sbb penat lah smpi x der selera nak makan.Dah dekat t/hari baru aku makan......sedap gak makanan dia....
Antara peserta yg menjamu selera...Pasukan Saint John pun ader slps penat lelah tggu org pengsan,tp x der yg pengsan punnnn,aperpun thanx to Saint John sbb diaorg bantu secara sukarela jer tau...baik kan....Org lain sibuk makan aku lak sibuk main ping pong..Masukkan bola ping pong ke dlm lubang yg disediakan & setelah berpuluh kali aku mencuba akhirnya aku berjaya gak.....dapat lah hadiah patung magnet comel.....ha tue lah hadiahnyer sblh aku tue dlm plastik.
Pastu aku main carom lak berpartner ngan abg pendek(lowerd) & berlawan ngan diana & husband.jgn x tau kami menang tau.abg pendek pun x sangka aku pandai main carom.....Slps main carom,basahkan tekak ngan berkaraoke lak.Aku nyanyi lagu Ayat2 Cinta dr Rossa.dpt pujian dr Pengarah....bestnyer......& masa tgh nyanyi tue dtg sorang budak nak nyanyi dgn aku.dia minat ngan lagu tue.......kami pun berduet.......Pastu acara kerusi beracun lak.Aku terkeluar di pertengahan,kena tolak ngan org blkg.....Pak Badut tue jd pengadil sbb semua x nak jauh dr kerusi......Acara limbo rock pun aku masuk gak tau tak.....Bila kayu tue paras pinggang aku dah x lepas...maklumlah kan.......tgk body ler.....Dibawah nie peserta lelaki lak....ramai ler yg masuk...Dan last skali ini ler mangsa aku yg bermurah hati mendermakan tubuh badannyer menjadi santapan balutanku.....acara mummy tissue......nie anak Dr.Norris nih ! & aku lah juara balutan paling kemas..x dpt aper2 pun sbb nie acara utk kanak2 jer,jd dia lah yg dpt hadiahnyer.......

Aku tggu gak utk cabutan bertuah mana tau kan....tp nmpknyer aku mmg x bertuah lgsung ! Tp aku ttp pulang dgn gembira dpt menyertai program mcm nie........Cyayok cyayok PDN !!!!





















11 June 2009

Kempen Menderma Darah

11 Jun 2009,Khamis,10.00am bertempat di Pusat Darah Negara ( tpt keja aku ler tue) telah berlangsungnyer satu majlis Kempen Menderma Darah anjuran Kump.Faber.Majlis berlangsung dgn meriah apatah lagi diserikan dengan kumpulan koir PDN ......hik...hik...hik....kerana aku terlibat skali dlm koir tue...............Kami menyanyikan 2 buah lagu Sedia Membantu & Megah di Mata Dunia. Lagu Megah Di Mata Dunia tue berasal dr lagu Standing In The Eyes of The World dendangan Ella & kami telah mengubahnyer mengikut kesesuaian majlis....jgn marah yer ella.....jgn tak tau dapat tepukan gemuruh tau.........tp kami terlupa nak suruh sesiapa rakamkan koir tue,sedihlah gak..tp x per sbb nnti ader 1 lagi majlis..so blh rakam lg kan....Plak yg akan ditandatangani oleh Y.B Datuk Rosnah sekaligus merasmikan Kempen Derma Darah.Haaa inilah wajah manis Y.B Datuk Rosnah memberikan berpatah2 kata.....sempat bergurau lg, dermalah darah bukan derma 'dara'....... Sebahagian tetamu yg hadir.....nie kat blh blkg nie Klik dr arah blkg jer yg smpt.....besarkan dewan auditorium kami.... Smpt gak klik2 aksi kwn2ku dr kiri Azman(macho la konon),Affendi,Zarmizi & Azuani.

Ha nielah sebahagian pasukan koir kami......mcm kump.nasyid kan !x der sponser nak wat camner....aper yg pasti pas nie kami dah ader sponser..........
klu nak tau I ler yg paling 'cun' & paling 'rendang' tue.....

Megah Di Mata Dunia nukilan Pasukan Koir PDN.
pahit getir hidup & pengorbanan
terpaksa dihadapi demi kehidupan
dididik sejak mula zaman remaja
tanpa berpaling kau perwira
dimana kau berada jasamu tak ku lupa dgn megah
c/o
kini megah dimata dunia
hanyalah setitis dr anda
keikhlasan menyinar di jiwa
membantu menyelamatkan nyawa
tiba masa kau melangkah gagah
bersemangat ke arah matlamat
sedaya upaya engkaulah wira
wahai penderma darah semua
harapan yg pernah terkulai layu
kembali segar mekar bwh bayanganmu
setiap manusia berhati mulia
namun x semua miliki tuah
engkau menghampirinya
kesempatan telah pun tiba......




Kempen Memotong Rambut.......

Pada hari minggu yg lepas aku telah mengambil kesempatan utk membotakkan kepala anak2ku yg sememangnyer sblm ini rambut mereka panjang kan main ! Rimas aku melihatkan keadaan itu lalu dikesempatan ini telah ku gunakan dg sebaik2nyer...........ha tgk jerlah rambut diaorg tue...klu berpeluh basah mcm baru lepas mandi jer.Sebelum tue sbnrnyer si abg dah pun menggunting rambutnyer sndiri dgn alasan nak botak mcm mawi ! minat sgt ngan mawi tue......padahal abah diaorg pun dah sedia botak dah !!!!
yg nie sebelum proses membotakkan kepala....& dibawah nie slps di botakkan,enchem tak ? nmpk kemas & lebih comel anak2 ummi nie kan ! zahin & zakwan nie klu suruh posing mmg suka sgt....... zakwan berposing dgn abah.....serupa tak mereka ? anak bapak ler katakan.......

ciuman manja dari si abah.........mmmmm aper ler yg zakwan pikirkan tue ye......

lastly menerima ciuman balas dr si anak........bangga ler abah yer !!!!!!!








07 June 2009

Melawat Office Kiddo Kickers...........

Pd hujung mggu yg lepas (7/6/09) hubby aku ajak gi makan2 kat office Kiddo Kickers yg baru,katanyer ader hari keluarga kat situ......x der makan aper pun cuma nasi goreng ngan mee goreng jer,bkn hari keluarga pun...cuma sesi perkenalan ngan ahli2 kiddo jerk.....sebenarnyer hubbyku itu adalah salah seorang ahli koperasi Kiddo Kickers merangkap jurulatih bolasepak kat situ.Mereka melatih kanak2 yg berbakat besar dalam bolasepak utk menjadi pemain pelapis bolasepak malaysia.kiranyer besar gaklah misi diaorg nih kan !Hah sesapa ader anak2 yg berminat nak main bola & training bola blhlah contact aku yek ! ( promo sikit !!!! )Aku nak gak zahin & zakwan training kat situ tp x cukup umur lglah....Pd hari tue x der apa2 aktiviti menarik pd aku pun cuma yg aku syoknyer dpt layan keletah anak2 bujangku yg terlebih aktif tuelah !Dlm pada hubbyku sibuk berborak ngan kwn2 dia aku sibuk plk klik2 gambar anak2ku itu,hilang gak rasa bosan kan....



Papan iklan yg diletakkan di tepi office Kiddo....Haaa yg kat bwh tue lambang KKF yer..sebiji telur berkaki berdiri atas sebiji bola....mmmmm simbolik tak ?

Gambar di atas tuelah office KKF,setinggi 4 tkt...berada di area cheras jerk...

Gambar di bwh nie pintu masuk offie KKF,ha yg baju putih seluar jeans biru tuelah hubbyku...nmpk blkg jer yerk....kat tepi pintu tuelah hidangan yg disediakan utk tetamu,simple jer kan maklumlah org lelaki yg arrangekan........

aksi bujang2ku zahin & zakwan bergaya dpn papan iklan....sorang bergaya cam ultraman & sorang lg mcm model profesional.......yg pasti dua2 kaki bola,baju tue aku beli masa tgk bola kat stadium shah alam ( selangor lawan kelantan ) Hidup Selangor !!!!!!!!!!!!

hensem tak saya ? Undilah saya "Ultraman Tiga".........

menyorok dr ummi dia nih ! mcmlah kita tak tau kat mana dia.....klu korang nak tau zahin nie menyorok kat tgh2 papan iklan td,anak org lain pun tak buat perangai mcm nie kan ! Pening kepala ummi dia !!!!!!!!!!!!

minum slps berlari ukur jalan...melepaskan lelah skjp jer ! blkg tue zahin( abg ) & dpn tue zakwan (adik) sayang anak2 ummi.....muahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

mcm biasa possing maut sblm balik......sndiri tkp daaaaaa......oklah sampai sini jer yer.....CAU CIN CAU..........