06 April 2009

Training koir PDN & Tournament Bowling

Pd bln Jun nie kat Pusat Darah Negara akan diadakan majlis Blood Donor Day 09.Aku telah terpilih utk menyertai pasukan koir PDN.Lagu yg akan kami nyanyikan nnti ialah lagu Kami Sedia Membantu dr Nassier Wahab & lagu Blood Donor Day. Skrg nie kami sedang giat berlatih setiap petang.Dalam pada berlatih vocal yg dilatih oleh Pn.Sal & En.Daud,kami di wajibkan utk meningkatkan stamina agar x semput ketika menyanyi nnti.Kami ditugaskan utk menari poco-poco & senam tari....best giler tau.Lepas menari barulah kami menyanyi,haa....mana x semput,penat menari x habis lg dah terus menyanyi.Tp lama2 oklah gak,blhlah jdkan stamina & blh gak menguruskan bdnku yg dah semakin gemuk nie.....
Smpt gak possing skjp(tgh rehat).dr kiri Sha,Zetty,Liena,Zue & Ana.


Dalam pd tue, pd 4 April 09 di Mutiara Compleks,Jln Ipoh KL telah diadakan Bowling Tournament antara staff PDN pd pkl 2.00pm.Terdapat 17 kumpulan yg bertanding lelaki & wanita.Mmg seronok giler sbb dah lama x main bowling,rasa2 dah 5 thn dah.Tak sangka plk first balingan dah strike,wahhhh mmg menambah semangat nak main nie.Nama kumpulan aku ialah Wondergurlz.....mengambil nama cartun wonderpets.kami dah janji nak pakai baju warna sama & nak tau tak,kump. kami nie lah satu2nya kump yg pakai seluar warna putih.Dapat No.4 dr 7 kump. & utk single player rating ke-5 dr 72 pemain.Ok lah gak.....Kiranyer kump aku nie lebih pada menang possing lar.....hik..hik..hik.. sbb kami nie sikit2 possing,sikit2 possing.Apapun aku mmg happy hari tue.
dr kiri sha,liena,zue & ayuHaaa time nie game dah nak mula,possing dulu utk ambik mood.

Masa nie baru sampai,possing dulu sbb ada tournament dr kelab yg lain.

04 April 2009

Yeaaaaaa Zue dapat award........

Assalamualaikum semua....terima kasih kepada temanku Ku Roszilawati (mamahaziq) yg telah memberikan award ini kpdku.Disini zue ingin merakamkan rasa terharu yg amat sangat & rasa bertuah kerana ingatan Ku Wati kpd k.zue.toche..toche..
ini ler kawanku Ku Wati yg telah memberikan award itu kpdku...tq

Kena Tag Lagi......

Zue terkena tag lg,dua-dua dr k.idasm :

1. apakah nama penuh anda
Zulaiza Abu (x ada terjemahan bahasa melayu lar,dah cari tp x pernah jumpa)
-klu sesapa tau inform kat zue yer....

2.nama yang anda harap itu nama anda
Siti Nurhaliza

3.post 4 picture yang tiada siapa tengok lagi
gambar burung merak sedang makan tengahari.gambar di ambil di taman burung,kl.bila dia tgh makan x peduli org sekeliling dah....agaknyer dah muak dgn kita kot.....
gmbr nie masa gi IB tgk teater Tahajud Cinta ari tue.Cun lar kak vee nie,k.vee jd Siti Khadijah isteri Nabi.
nie masa zue gi kursus basic immunohaematologi kat hotel flamingo.jmpa ngan kwn2 1 kolej dulu.dari kiri shima,saidatul & anak & last skali tue aku ler....lama gak borak2 smpi rasa x nak balik.rindu lar ngan diaorg....
Gambar nie di ambil ketika hari pertunangan adik zue 'anis izzati'.masa tue zue balik kerja terus gerak balik kg tue yg muka mcm hampeh tue,cun kan adik zue...ada peluang jd model tp dia lebih minat jd askar...skrg tgh training kat kem terendak,melaka.

02 April 2009

TAG 6th PHOTO

RULES
>Go to your photos folder in your computer.
>Go to the 6th folder of photos.
>Go to the 6th picture in that folder.
>Put the picture on your blog and a description of it.
>Invite six friends to join the challenge.

>Link them in your blog and let them know they have been challenged!
Mmmmmm aku telah menyahut cabaran watie...alah kacang jer tue...Inilah gambar ke-6 dr folder ke-6 di dlm komputerku.Gambar ini diambil ketika kami sekeluarga ke Museum Negara,KL melawat tpt2 bersejarah.Entah kenapalah suamiku itu berkerut semacam jer tue. Saja jer hujung2 minggu bawa bebudak jln2.Aku tgh dokong adik masa tue sbb dia dah penat berjalan,merengek2 nak berdokong.Aku gak yg sakit bahu....
Jadi aku akan panjangkan aktiviti nie kpd kwn2ku tersayang.....selamat mencuba.
Aku teringin mendera :

1.Ain
2.K.Ida_sm
3.Ctea Fairuz
4.Edan Coba
5.Athira

01 April 2009

Ceramah Agama Quality In Islam

Semalam 1 April 09 ada ceramah agama di tptku (Pusat Darah Negara) jam 12.30pm-2.00pm. Sesekali sekala asah kepala otak nie bagus gak,dah lama berkarat nie.Tajuknya Quality In Islam bertepatan dgn kakitangan kerajaan spt aku nie yg mewajibkan kualiti dalam kerja seharian.Kualiti kerja mmg telah diterapkan sejak dulu lg agar perkhidmatan yg disediakan memuaskan hati pelanggan yg menerima perkhidmatan kami ( ceewah..ceewah..mcm berceramah lak).Apa pun korang lihatlah gambar2 kandid yg telah sempat aku ambil kerana aku ketika itu berada dalam keadaan mengantuk tahap gaban,jd utk menghilangkan mengantuk itu aku mengambil inisiatif ini.....jgn marah ler yer bg sesapa yg aku terambik gambarnyer.Nie ler pamplet ceramah tue disampaikan oleh Dato' Dr.Abd.Razak KechikPenceramah bebas Dato' Dr.Abd.RazakSebahagian tetamu yg hadir di majlis itu,semuanyer sedang khusyuk mendengar ceramah.Aku jer yg x berapa khusyuk he..he..he..Ini ler antara teman2 ku yg dtg sama dgn aku.Ayu(kiri) & Selley(kanan)Pd mulanyer Ayu tue dah nak melayang ke kayangan dah.Tp dia perasan ler aku nak ambik gmbr dia,terus hilang ngantuk,siap pose lg...Mmmmmm lepas majlis acara paling wajib ialah "MAKAN".Org lain sibuk beratur ambik makanan aku pulak sibuk tangkap gambar (utk blog lah,apa lagi)Inilah sebahagian dr makanan yg di hidang,simple tp sedap.Ayam masak merah & gulai nanas+ikan masin.mmm sedap hingga menjilat pinggan.Lastly dah kenyang & sebelum sambung buat keja pose dulu.......lah.
...........Adios.........